پرداختن به امواج مزاحم و پارازيتها موضوع مهمي است؛ زيرا هم مسالهای عمومي و فراگير است هم اينكه ديدگاههاي مختلفي درباره مضر بودن يا نبودن اين پارازيتها مطرح است.
زیست بوم/ عابد فتاحي*: پرداختن به امواج مزاحم و پارازيتها موضوع مهمي است؛ زيرا هم مسالهای عمومي و فراگير است هم اينكه ديدگاههاي مختلفي درباره مضر بودن يا نبودن اين پارازيتها مطرح است.
اخيرا هم مسوولان سازمان هواشناسي در اين باره اظهارنظر كردند و گفتند امواج مزاحم مانع رصد و پيشبيني دقيق شرايط جوي و آب و هوايي ميشود. از طرفي برخي متوليان پزشكي و بهداشتي هم بر مضر بودن اين امواج مزاحم تاكيد دارند. ما هم در كميسيون بهداشت بارها مسوولان ذي ربط را به مجلس دعوت كرديم و در اين باره صحبت شده است اما آنچه بيش از هر چيز معلوم است نامعلوم بودن ميزان ضررهاي اين پارازيتها است. در برخي كشورها مخالفتي مبني بر استفاده از ماهواره و شبكههاي ماهوارهاي نيست و ايران و برخي ديگر از كشورها قوانيني در اين باره وضع كردند اما راه منع مردم براي استفاده از اين شبكهها نه از طريق امواج مزاحم است بلكه بايد راهكار فرهنگي و نرم را در پيش گرفت و از طرفي تلويزيون با افزايش سطح كمي برنامههايش مخاطبان را به خودش جذب كند.
به اعتقاد من موضوع پارازيتها بايد هرچه زودتر حل و فصل شود و راهحلي منطقي و علمي براي آن تدارك ديد و بر اساس اجماعي علمي و مشورتي از اين امواج مزاحم استفاده نشود. برخي منتقدان گسترش استفاده از پارازيت ميگويند اين امواج براي سلامت مضر است و انواع بيماريها را سبب ميشود اما موافقان بهرهگيري از پارازيت براي اخلال در پخش برنامه شبكههاي ماهوارهاي اين ادعا را رد ميكنند. هر يك از اين ديدگاه هم در مجلس موافقان و مخالفاني دارد.
از طرفي برخي رفتارهاي جناحي و سياسي و عدم اطلاع دقيق علمي از ميزان آسيبهاي پارازيت سبب شده اجماعي جدي بر سر اين موضوع در مجلس در نگيرد. وظيفه انساني ما ايجاب ميكند به عنوان نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي فارغ از مسائل سياسي براي رفع دشواريهاي و نگرانيهاي مردم گام برداريم. ما در ماجراي توفان رخ داده در تهران كه خردادماه سال جاري اتفاق افتاد به اذعان مسوولان و كارشناسان سازمان هواشناسي كشور ديديم كه امواج مزاحم بر پيشبيني اين توفان تاثير مستقيم گذاشت و خسارت زيادي هم بر مردم و اموال عمومي وارد شد.
بر فرض اينكه امواج مزاحم بر مسائل مربوط به تندرستي و سلامت هم تاثير نداشته باشد، بر مقوله پيشبيني هوا و شرايط جوي كشور كه موثر خواهد بود و اگر اين موضوع به طور جدي كنترل نشود و به همين نحو ادامه پيدا كند مستعد افزايش هزينهها و خسارتها خواهد بود و آسيبهاي بيشتري از قبل اين مساله بر مردم وارد ميشود. بر همگان اهميت پيشبيني دقيق آب و هوا و شرايط جوي معلوم است و با بياعتنايي به اين موضوع ممكن است در آينده شاهد رخدادهاي ناگوار باشيم و اينجا اولويت مهمتري مطرح ميشود كه همان صيانت از جان و مال مردم است و از كنار اين موضوع نبايد بياعتنا گذشت. از طرفي من معتقدم كنترل ماهوارهها به اين شكل موثر نيست و بايد با بهرهگيري خلاق از آموزههاي اصيل فرهنگي ايراني- اسلامي و فراهم آوردن امكانها و فرصتهاي تفريحي و افزايش كيفي برنامههاي راديو و تلويزيون مخاطبها كاري كرد تا مردم به فكر نصب ماهواره نباشند وگرنه ارسال امواج مزاحم و پارازيتها آنچنان كه بايد نتوانسته است به عنوان يك عامل بازدارنده عمل كند. عملا استفاده از پارازيت سبب افزايش آسيبها ميشود.
٭نماينده مجلس و عضو كميسيون بهداشت و درمان
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۳
مطالب مرتبط :
بررسی آسیب پارازیت علیه سلامت مردم در مجلس
دیدگاه متفاوت وزیر ارشاد درباره ماهواره و پارازیت
نظر مراجع تقلید درباره ارسال پارازیت ماهواره ای
پاسخ یک مرجع تقلید به سوال درباره پارازیت
فتوای آیتالله موسویاردبیلی درباره پارازیت
پارازیت؛ از امواج بیضرر تا سونامی سرطان
افزایش شیوع ام اس، صرع و عقبماندگی ذهنی در کشور
ادامه نگراني ها درمورد تشعشعات و امواج
نظرات شما عزیزان: